• Türkiye'nin ilk ve tek FEM üyesi mühendislik firmasıdır.

Mühendislik

Raf Analizi

Endüstriyel depo raf sistemleri kolon, kiriş ve çapraz bağlantı profilleri gibi elemanlar Türkiye’de genel olarak roll form makinalarında soğuk şekillendirilmiş profillerden imal edilir. Raf kapasiteleri, bu üretim şekli ve bağlantılar için açılan deliklerin de dikkate alındığı TS EN 15512 ve TS EN 16681 standartları çerçevesinde bir dizi hesaplamalar neticesinde ortaya çıkar. Türkiye’de raf kapasite analizleri deprem bölgesinde olmamız dolayısıyla önem arz etmekle birlikte bu spesifik alanda mühendislik tecrübesi gerektirir. Mita Mühendislik yıllardır gerek son kullanıcıya gerekse raf üretici firmalarına sağladığı destek ve bu süreçte edindiği birikimle depo raf analizleri ve kapasite raporu hazırlanması konusunda profesyonel hizmet sunmaktadır.

Ekipman Mukavemet Analizleri

Üretim ve lojistik sektörlerinde imalat aşamalarında, nakliye veya montaj aşamalarında gerekli iş sağlığı ve güvenliği şartlarını sağlayacak taşıyıcı ataşman ihtiyaçları doğar. İşe göre veya kaldırılacak yüke göre tasarlanan ve imalatı yapılan bu ataşmanlar can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmaması için kapasite üzerinde yükleme yapılmaması gerekir. Bu kapasitenin belirlenmesi için gerçek boyutlu testlerin maliyeti yüksek olması, her ataşmana özel test yöntemlerinin belirli olmaması gibi sebeplerle genellikle 3D modelleme ve analiz yöntemleri kullanılır. Mita Mühendislik, alanında uzman makine ve inşaat mühendisi ekibi ile 3D modelleme ve analiz yazılımları kullanarak işe özel üretilmiş her türlü ataşman ve taşıyıcı için kapasite ve muakvemet analizleri ile raporlama hizmeti sunmaktadır.

Akü Şarj Alanı

İstifleme ekipmanları (forklift, RT, PK vs.) yoğunlukla traksiyoner akü sistemleri ile çalışmaktadır. Bu aküler şarj esnasındaki kimyasal reaksiyonlar dolayısıyla hidrojen açığa çıkarır. Hidrojen belirli konsantrasyon değerlerini aştığında patlayıcı özellik gösteren bir gazdır. Havadan hafif olduğu için salınım hızına göre oda tavanında veya odanın tamamında birikme yapabilen hidrojen, patlamadan korunabilmek için güvenli şekilde deşarj edilmeli, gerekli alarm ve otomasyon sistemi kurulmalıdır. Şarj alanlarınıza en uygun algılama, alarm ve deşarj sistemlerinin tasarım, hesap, imalat ve montajlarını yapıyoruz. Aynı zamanda akü değişim operasyonlarındaki zaman kayıplarını en aza indirerek süreçlerinizi daha verimli hale getiriyoruz.

Periyodik Kontrol

İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ  Madde 2.5 ' e göre depo raf sistemlerinin TS EN 15635 standartında belirtilen kriterlere uygun olarak yılda en az 1 kere periyodik kontrolünün yapılması gerekir. Alanında uzman mühendislerimiz tarafından özel  ölçüm ekipmanları ile alınan sonuçlar, akıllı telefon ve tabletler ile Mita Mühendislik tarafından geliştirilen özel takip yazılımlarına kaydedilmekte ve verileriniz 7/ 24 online görebilir raporlar sunulmaktadır. Yasal zorunluluğun yanı sıra tarafımızca yapılan kontrollerde tüm hasarlar Mita Monitör programında online olarak görülebilir, hasarların giderilip giderilmediği bu program üzerinden takip edilebilir. Excel ve pdf formatlarında dışa aktarılabilen bu raporlar bakım onarım satınalma sürecinde kullanıcıya büyük faydalar sağlar.